The Hague String Trio met Pauline Oostenrijk op hobo

Programma

Edward Elgar – Andante and Allegro
Ludwig von Beethoven: Strijktrio in c op. 9 nr. 3
Benjamin Britten  Phantasy Quartet op. 2
Wolfgang Amadeus Mozart  Hobokwartet in F, KV 370

 0,00 22,50

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Zij ontmoetten elkaar in Den Haag na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, en kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen. Sindsdien hebben zij zich tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en daarnaast in het buitenland zoals Engeland, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië.

Pauline Oostenrijk kreeg haar eerste hobo- en pianolessen aan Muziekschool Westerkwartier in Zuidhorn, bij resp. Huib Nieuwenhuizen en Cees Leurs. Ze studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ze was Nederlands ‘Young Musician of the Year’ in 1986 en won daarna diverse andere prijzen, waaronder de eerste prijs in het Fernand Gillet hobo concours in Baltimore, wat haar een recital opleverde in Carnegie Hall, New York. In 1999 ontving ze de Nederlandse Muziek Prijs, de hoogste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek. Van 1993 tot 2018 was ze solohoboïst van het Residentie Orkest in Den Haag. Ze trad veelvuldig op als solist en in verschillende kamermuziek formaties. Daarnaast voltooide ze de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht.

PHANTASY AND GLEE!
Het prachtige Andante and Allegro schreef Edward Elgar op jonge leeftijd en werd pas in de 21e eeuw ontdekt. Waarschijnlijk componeerde hij het voor de Worcester Glee Club, een kleine groep van amateurmusici, opgericht door zijn vader en oom waarin Edward zowel optrad als muziek voor schreef. Glee betekent oorspronkelijk óf een meerstemmig lied voor mannenstemmen óf vreugde en blijdschap! Beethovens strijktrio opus 9 nr. 3 is het laatste van vijf strijktrio’s die hij in zijn jonge jaren gecomponeerde toen hij net in Wenen was aangekomen om te studeren bij Haydn. Britten schreef zijn kleurrijke Phantasy Quartet op slechts 19-jarige leeftijd als student aan de Royal College of Music en tot slot klinkt Mozarts beroemde Hobokwartet, een van de hoogtepunten en vaakst gespeelde werken uit het hobo kamermuziekrepertoire.

Winkelwagen
Scroll to Top