Nino Gvetadze

De pianiste Nino Gvetadze is geboren en getogen in Tbilisi, Georgië en leidt een actief internationaal muziekleven als soliste en kamermusicus. Haar optredens worden geprezen door vele critici in heel Europa en Azië. Nino ontving verschillende prijzen, waarvan de belangrijkste waren de Tweede Prijs, Persprijs en Publieksprijs waren op het Internationale Franz Liszt Pianoconcours 2008. In 2010 won ze de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award.
Nino Gvetadze heeft opgetreden met vele eminente dirigenten zoals Yannick Nézet-Séguin, Klaus Mäkelä, Jakub Hrůša en Jaap van Zweden en met orkesten van Rotterdam, Brussel, Warschau, Seoul en Nederlands Philharmonisch, Bergische en de Rheinische Philharmonie, Münchner Symphoniker, Noord Nederlands en Residentie Orkest. Ze toerde met het Mahler Kamerorkest, Kammerakademie Potsdam, Nederlands Jeugdorkest en Amsterdam Sinfonietta.
In 2018-19 was Nino het gezicht van Radio Classic FM Nederland. De Nationale TV zond het concert uit dat ze heeft uitgevoerd met het Brodsky Kwartet tijdens het beroemde Prinsengrachtconcert. Ze was te zien in BBC4 documentaire “Story of Music” en speelde Live op Nationale Televisie op de instrumenten van Hector Berlioz en Vladimir Horowitz. Zowel in recital als in kamermuziekverband heeft Nino over de hele wereld opgetreden, onder andere in Hannover (PRO MUSICA Preisträger am Klavier-Zyklus), Bayreuth, Herkulessaal en Prinzregententheater München, met Jean-Yves Thibaudet op het Spoleto Festival, Luzern Piano Festival, Bunka-kaikan Hall Tokyo, Kuhrhaus Wiesbaden, het Festival Piano aux Jacobins (Toulouse), Kuhmo Chamber Music Festival (Finland), Wigmore Hall London en Tonhalle Zürich. In Nederland is Nino regelmatig te gast op de meest prestigieuze concertpodia, waaronder Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Vredenburg Utrecht.

Scroll naar boven