Lidy Blijdorp (cello) en Floor Le Coultre (viool)

 0,00 22,50

Celliste Lidy Blijdorp is ‘onmiskenbaar het Nederlandse klassieke talent van het jaar.’ Dat schreef de Volkskrant over deze jonge Nederlandse celliste toen ze met haar debuutalbum in hun lijst van 40 beste albums van 2020 belandde. Datzelfde album leverde haar twee Edisons op. Muziek maken is “een verborgen wereld tot leven brengen”, zei ze in een interview (NRC). “Het is als een droom die wegglijdt bij het ontwaken, terwijl het gevoel nog blijft hangen.”

Lidy’s spel is heel authentiek; muziek staat altijd centraal bij haar. Haar ‘verbluffende muzikaliteit’ (NRC) en uitstekende opleiding aan de conservatoria van Amsterdam en Parijs en de Chapelle Elisabeth hebben haar op podia over de hele wereld gebracht.

Lidy trad als soliste op met onder andere het Concertgebouw Kamerorkest, het Orkest van de 18e Eeuw en het Residentieorkest.

Floor Le Coultre, benoemd tot Jong Muziektalent Nederland in 2011, heeft zich geëtaleerd als gepassioneerd en communicatief kamermusicus.  Ze begon op vierjarige leeftijd met vioollessen bij haar tante. Ze vervolgde haar studie bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho, Pavel Vernikov en Ilya Grubert. In 2014 sloot ze haar Masters af met onderscheiding voor ‘meeslepend spel’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze vervolgde haar post-graduate studie  in Italië (Fiesole, Bergamo en Portogruaro) voor 3 jaar dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Floor heeft verschillende prijzen gewonnen en trad op in concertzalen in China, Zuid-Korea, Europa, Zuid-Amerika en de USA

Scroll naar boven