Ramon van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven (1995) groeide op in een gezin waarin klassieke muziek niet vanzelfsprekend was. Ramon in zijn dagelijks leven vindt plaats in Amsterdam, maar ook in zijn geboorteplaats Medemblik.

Ramon studeert aan het Conservatorium van Amsterdam voor zijn Master bij Frank Peters en Jan Wijn en volgde masterclasses bij pianisten als Igor Roma, Enrico Pace en Alexandre Tharaud. Hij won diverse concoursen. Tijdens het Young Pianist Foundation Concours kreeg hij de prestigieuze ‘Grand Prix Youri Egorov’ toegekend.

Inmiddels neemt zijn carrière een hoge vlucht en mocht hij in het Russische Mariinsky Theater o.l.v. topdirigent Valery Gergiev soleren in Prokofjevs ‘Vijfde pianoconcert’.

Eind 2018 kwam het debuutalbum van Ramon uit. De cd ontving van De Volkskrant vier sterren. “Over klank hoef je Ramon van Engelenhoven niets te vertellen. […] hij laat, zeker in het bloedmooi gespeelde Harmonies du soir van Liszt, horen hoe terecht het is dat hij drie jaar geleden als winnaar van het YPF-concours tevens de Youri Egorovprijs kreeg uitgereikt, de onderscheiding voor een talent met internationale potentie.”

 22,50

Uitverkocht

Programma:

Maurice Ravel (1875 – 1937) – Pavane pour une infante défunte, Claude Debussy (1862 – 1918) – Prélude à l’après-midi d’un faune (arr. V. Gryaznov), Sergei Prokofiev (1891 – 1953) – Selectie uit ’10 pieces from Romeo and Juliet’, Erich Wolfgang Korngold (1897 – 1957) – Pianosonate no. 2, op. 2, George Gershwin (1898 – 1937) – Rhapsody in Blue.

Winkelwagen
Scroll to Top